Planteringssäsongen är inledd

 

 

   

 

Ok, helt vattentätt är det väl inte, men när temperaturen nu hållit sig över noll någon vecka är det bara att hålla tummarna och sätta igång!

Världens minsta kaukasiska vingnöt (som enligt uppgift “snabbt når en höjd av 10-15 meter”. Den är nu runt tre centimeter, så det återstår väl att se…) har kommit i jorden efter en vinter i kruka i förrådet. Kirgislök och narcisser har grävts upp när de just vågat sig upp ur sin sköna jord för att ge plats åt både vingnöten och andra vårprojekt, men de verkar förvånansvärt liknöjda med det – inga hängiga tendenser, och en narciss har till och med dristat sig till att sätta knopp där i sitt nya krukhem. 

 

Pionerna som delades och flyttades i höstas sprutar ur jorden både i rabatt och kruka, och det lilla kvittenträdet som övervintrat frostfritt i brist på bra planteringsplats har slagit nya små blad. Vår, tror jag det kallas!

About soderskogen

Trädgårdsutbildad skogsekolog, sambo med praktiskt lagd kulturarbetare som gillar att gräva, tillika mamma till storasyster (född 2011) och lillasyster (född 2013).
This entry was posted in Trädgård and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a comment